0

Facebook uygulamasından özel mesaj göndermek isteyenler bu uygulamayı indirmek zorunda.
Kullanıcısı sayısının bu kadar artmasının insanların bu uygulamayı sevmelerinden kaynaklandığını söylemek ise oldukça zor. Facebook Nisan ayında yaptığı açıklamada tepkileri de üzerine çekmişti. Bu açıklamasında şirket özel mesaj göndermek isteyenler ayrı bir uygulama indirmek zorunda kalacağını belirtmişti. Geçen hafta Facebook’un merkezinde soruları cevaplayan CEO Mark Zuckerberg, uygulamalardaki ayırımın mantığı dahi sorulmuştu. Her şeye rağmen Messenger uygulamasının kullanışı sayısı artmaya devam ediyor. Facebook Nisan ayında yaptığı açıklamada bu uygulamayı kullananların sayısını 200 milyon civarında olduğunu kaydetmişti.

Mesajlaşma, haber ve fotoğraflara yoğunlaşan Facebook uygulamaları içerisinde ilk ayrılma Messenger ile gelmişti. Facebook mesajlaşma için ayrı bir uygulamanın kullanıcılara daha fazlasını yapma imkanı tanıdığını belirtiyor. Bunlar içerisinde etiketler gönderme, telefon aramaları yapma, videolu sohbet imkanı gibi fonksiyonlar bulunuyor. Bu listeye zamanlar mobil ödeme özelliğinin eklenmesi de bekleniyor. Paper gibi Facebook diğer bazı uygulamalarında durum fiyasko oldu. Tıpkı Poke özelliğinde olduğu gibi.

Messenger uygulamasında başarı garanti olmasa da bu uygulamayı başarıya götürebilecek yol Poke gibi diğer uygulamaların yolundan daha kolay. Mesajlaşma Facebook kullanıcılarına yabancı bir hizmet değil. Bu aileden ayrılmış çekirdek bir özellik. Şu an için Facebook arkadaşları ile sohbet etmek isteyen kullanıcılara bu uygulamayı indirmeyi zorunlu kılıyor. Ayrıca Facebook uygulaması ile Messenger uygulamasının entegrasyonu da iyi. Öyle ki ana uygulama ile mesajlaşma uygulaması arasında geçiş yaptığınızı fark etmek bile zor. Her ne kadar bazıları yeni bir uygulama indirmeyi sevmese de bazıları için Facebook tüm özelliklerinden hariç bir mesajlaşma uygulaması olumlu bir durum.

Mesajlaşma uygulamaları alanında bir eksiklik yok. Bu uygulamalar içerisinde Facebook’un satın almış olduğu ve dünya genelinde 600 milyondan fazla kullanıcıya sahip WhatsApp uygulaması da bulunuyor. Her şeyi bir kenara bırakırsan Messenger ile ilgili nihai planı ne olursa olsun yarım milyarı bulan kullanıcı sayısı nedeniyle bu uygulamadaki gelişme Facebook için bir kazanç.

Yorum Gönder

 
Top